Massage bij kanker

Steeds vaker krijg ik als stoelmasseur in de praktijk en bij bedrijven te maken met cliënten die kanker hebben of hebben gehad. Dit vereist speciale kennis. Daarom heb ik in 2016 de opleiding Stoelmassage bij kanker gevolgd. Deze opleiding werd gegeven in de samenwerking tussen Touch for Care en Shiatsu in Bedrijf Opleidingen. In deze opleiding worden de richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS gevolgd.

Mensen met kanker kunnen complexe gezondheidsproblemen hebben. Een “gewone” stoelmassage kan het lichaam meer uit balans brengen. Door aanpassingen in druk, bewegingen en rekening houdend met de persoonlijke situatie ontstaat een heerlijke massage die de cliënt uit het hoofd haalt, terug brengt in het lichaam en rust geeft.

Reacties:

Alsof je de spanning uit mijn lijf trok en het via de vingers weggooide. De massage is heerlijk, zalig. Net wat ik even nodig had. Onvoorstelbaar wat dit met mijn lijf doet. Poeh! Je mag van mij nog wel een uurtje of zo doorgaan. Rita.

Wauw! Na al die medische handen aan mijn lichaam had ik het idee dat mijn lijf niet meer van mij was. Door de massages heb je mij mijn lichaam weer terug gegeven. Linda.

Een hele fijne liefdevolle massage. Even niets hoeven, even niets voelen. Riet.

Advertentie